Kunstnere 2013

Inge Hedegaard

Frie%20fugle.jpg

Billedkunstner - ekspressionist - kolorist - naturmaleri - abstraktioner. Inge Hedegaard er kunstneren hos os i februar og marts. Hendes billeder lyser med stærke intense farver. Hun skriver om sig selv:
"Jeg betragter mig selv som ekspressiv naturmaler kolorist. Naturen med alle dens luner er inspirationen for mange af mine malerier. Sten og vand er en gennemgående fascination.
Jeg har i en periode arbejdet tematisk med ordsprog og talemåder."
Se Inges hjemmeside her

Ida Marie Duus-Peitersen

idamarie.jpg

"Jeg er autodidakt maler og har malet de sidste 30 år. Jeg maler for at glæde mig selv og andre med f.eks stemningmættede akvareller fra 20'ernes København. Jeg bruger ofte gamle fotos som forlæg og har genmalet og genfortolket en del af maleren Paul Fischers egne foto.
Dyremalerierne er en munter adspredelse for mig.
Jeg håber med denne udstilling, at kunne vække glæde og give anledning til god stemning."

Nurith Lumer-Klabbers

Nurith2.jpg

Til dagligt arbejder jeg meget grafisk i det sorte/hvide univers (blyantbilleder som jeg kalder dem). De sorte streger og felter er bare en kulisse. De indskrænker de hvide felter sådan at de kan bringe lyset frem. De definerer de hvide områder. De sorte streger er mit udtryk, men den står kun til tjeneste for at illustrere noget som er meget større. Mit arbejde i dag er tæt knyttet til den spirituelle forståelse af vores univers. Tanken om, at det vi ser til daglig er kun 1% af det store billede, fascinerer mig. De resterende 99% føles som et stort ocean af energi, visdom og inspiration.
Med links til min/vores fortid, religion, spiritualitet, håb, relationer, kultur og det moderne daglige liv, og ved arbejde med de Grænse mellem det sorte og det hvide, stregen og fladen, skaber jeg mine billeder.
Se mere om kunstneren

Helge Nordstrøm og Christella Bamford

nordstr%C3%B8m.jpeg

HELGE NORDSTRØM, Født 1963.

Autodidakt billedkunstner. Helge Nordstrøms baggrund fortoner sig i 80érnes eksperimenterende musik, -og teaterscene, hvor forskellige visuelle og auditive udtryk, blev udforsket. Arbejdet fik form i nogle af tidens danske og internationale teatergrupper.
Helge Nordstrøm har udover sit teaterarbejde, ligeledes en fortid som klassisk sanger i kammer,-og kirkekor, samt en BA med speciale i billedpædagogik.
Denne baggrund har udviklet en kunstner, der arbejder på tværs af mange udtryksmuligheder med en stor ekspressiv nysgerrighed og erfaring. Det afspejler sig farverigt i hans malerier, der er båret af det fabulerende, improvisationen og den alvorlige, men humoristiske leg.

CHRISTELLA BAMFORD CHRISTENSEN, Født 1961.

Danmarks designskole, Kolding på linien for keramik og glas- 1987-91.
Holstebro kunsthøjskole – 1985-86(9 md.)
Randers Kunstskole- 1983-84( 1 semester tegneskole og 3 semestre på maleskolen)
Siden 1991 har jeg arbejdet som selvstændig freelance kunstner og farve-designer.
Mine keramiske arbejder opstår alle i en proces der nødvendigvis indeholder en stor del håndværk. Den umiddelbare impuls, er dog af stor nødvendighed for mig og en af grundene til at jeg aldrig har serieproduceret.- Arbejdet og legen må supplere hinanden her, for at bevare det levende udtryk.
I glasset ligger en helt anden verden gemt – det urørlige og sarte. Både alene og kombineret med andre materialer er glas et spændende materiale, som jeg har arbejdet med i perioder igennem mange år. Ud over de mange farvedesign projekter (se under punktet farvesætning) har jeg de seneste år arbejdet en del med fiberbeton både til brugskunst og skulpturer.
Se mere på

Kirsten Fredslund Jæger

fredslundudklip.JPG

I oktober og november udstiller Kirsten Fredslund Jæger. Kirsten arbejder med rummet i sine billeder og ser hvert billede som ” en rejse ind i noget ukendt som så ganske langsomt tager form”. Mange af malerierne indeholder huse og dette motiv har Kirsten arbejdet med de seneste 10 år. Formen kan nærmest ses som en signaturstreg for Kirsten Fredslund Jægers værker. I øjeblikket arbejder Kirsten på en serie om Herregårde omkring Randers. Kirsten har malet de sidste 15 år og er autodidakt. I kan se flere værker på hendes hjemmeside her: http://www.gallerifredslund.dk/ eller kan besøge hendes atelier efter aftale.

Helle Vinter

hellevberlin_1cs.jpg

Helle er uddannet på Kolding Kunsthåndværkerskole og har blandt andet udstillet på Kunstnernes Påskeudstilling, Kunstindustrimuseet, Charlottenborgs forårsudstilling, Kulturspinderiet og mange gallerier. Udover at virke som billedkunstner gennem mange år, har hun også arbejdet med kreativitet i diverse kursusforløb og workshops.Se mere om Helles værker her

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License