Kunstnere 2014

Elsebeth Sommer

Tiger.jpg

I september, oktober og november udstiller billedkunstneren Elsebeth Sommer på Statsbiblioteket.

Hun skriver om sig selv:
I 2013 var jeg på pilgrimsrejse til Bhutan som en del af en gruppe fra Tigerens Rede i Gedved. I Bhutan er naturen vild, uberørt og luften er bemærkelsesværdig ren. Der er Himalayabjerge og store skovområder med et rigt dyreliv. Rejsen har inspireret mig til at male malerierne på denne udstilling

Billederne er først bygget op af håndmalede strukturer, akrylfarve og metal limet på lærred. Der er arbejdet med silketryk ovenpå de lag. Silketryk er et rammetryk, som kan trykkes direkte på lærredet. Jeg tog et foto fra en naturfilm, som er bearbejdet i fotoshop. Derefter belyses foto over på en silkeramme. Det færdige serigrafitryk, fremstår med grove farvekorn på billedet. Processen er intens at følge fra det faktiske billede fra naturen og frem til det færdige maleri med helt nye billedrum.

Pris på malerier
1) 9.200 kr. 2) 8.100 kr. 3) 11.800 kr. 4) 1.100 kr. 5) 2.100 kr. 6) 400 kr.

Udstilling og udsmykning
1989 Kunstnergruppen ”Retrogarde” i Ridehuset i Århus
1990 Vrå Højskole
Uddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi og grafiker på Grafisk Skole i Århus.
Kunstnernes Hus Århus
Udsmykning med glasmosaik til Århus Svømmestadion udført på Per Hebsgård
værksted for glaskunst i København. Design af farver til udendørs svømmebassiner
1992 Farvekonsulent på Kulturafdelingen ved Århus Kommune
Arkitekterne i Århus
1993 Den Censurerede Kunstnernes Sommerudstilling Tistrup
Udsmykning med kalkmalerier til Caritas Plejehjem Århus
1994 Udsmykning af Yding Vandtårn Yding Skovhøj
1996 Installation i bunker ” Det 5. Element” Horsens Kunstmuseum
1997 Filosofgangen Odense
Spinderihallerne Vejle
1998 Filosofgangen Odense
Galleri Blå Juelsminde
Galleri for Kunst Odense
1999 Kulturhuset Skanderborg
Galleri Utsira Esbjerg
Kulturhuset Tobakken Esbjerg
Kulturspinderiet Silkeborg
2000 Kunstnernes Påskeudstilling Århus
Legat modtaget af K.P`s Fond Århus
2001 Tigerens Rede Gedved
2002 Århus Arkitekterne
2004 Salg af stort maleri til Ankermedets skole i Skagen
Galleri Progress i Horsens
2005 Udsmykning og salg af billede til Vestbirk Højskole
2000 - 10 Diverse kunstforeninger i Jylland, Odense og København
2012 Meritlæreruddannet i dansk og billedkunst.

Elsebeth Sommer Egebjergvej 28, 8751 Gedved, tlf. 4251 1051, mail: moc.liamg|remmos.htebesle#moc.liamg|remmos.htebesle

Susanne Pedersen

sp.jpg

I juli og august udstiller billedkunstneren Susanne Pedersen på Statsbiblioteket.

Hun skriver selv om sine billeder:

Naturen er den gennemgående inspirationskilde i mine billeder. Jeg bliver inspireret af lys, skygge og træer. Det er fascinerende at se træernes skygge en mørk nat, i modlys, eller træer som står i vand.

I mange af mine billeder har jeg arbejdet med at fortælle historier. Inspirationen tager udgangspunkt i alt hvad jeg oplever, ting jeg pludselig ser, en spændende komposition, hvor den end dukker op. I et landskab, i en tanke, en hverdagssituation, i et bybillede fra New York …

Mine sidste nye billeder er en slags “stream of consciousness”. De hedder “Tankerum”. Ligesom vi tænker usorteret og mange tanker samtidigt, er vores syn heller ikke fokuseret og perspektivisk. Vi registrerer mange ting samtidigt, objekter såvel som mellemrum, ud fra de ting som optager os, og det syntes jeg er interessant.

Som VK-juryen skrev, da jeg vandt 3. prisen ved den censurerede udstilling: “Der er et utal af nuancer, man kan gå på opdagelse i. Det er ejendommeligt og frit malet. Der er både en rolig og foruroligende stemning”.

Læs mere på: susannepedersen.dk

Rie Brødsgård - maj/juni

Billede.jpg

I maj og juni kan vi nyde synet af Rie Brødsgårds billeder.

Rie skriver om sig selv:

'Om morgenen vågner jeg ofte med hovedet fuldt af ideer og energi. Sådan har det været, siden jeg i efteråret 2008 sprang ud som selvstændig billedkunstner.
Jeg elsker at have mange bolde i luften, og jeg elsker at skabe. Jeg føler, at jeg kan give noget til andre. Det er en stor glæder for mig.

Jeg arbejder med billeder i mange lag. Jeg bliver inspireret af forskellige mønstre, kontraster, strukturer og farvevalg som sammensættes til spændende eksperimenterende collagemaleri. Billederne bliver lavet i en blandingsteknik af akryl, bejdse, serigrafiktryk, papir samt forskellige tegne- og farvematerialer. Jeg arbejder i mange lag og til sidst lakeres så farverne træder smukt frem. Processen oplever jeg som bevægelser og energier som opstår gennem farver, lyset, strukturer og tanker, som til sidst ender i et univers af små historier.
Mine billeder er meget intense, stoflige, grafiske og harmoniske, hvor balancen mellem det rå og feminine kommer til udtryk.'

"Livet er en gave, forstå blot at pakke den rigtigt ud".

Læs mere på Ries hjemmeside.

Henning Lytoft - maj/juni

HLS_500.jpg

I maj og juni kan vi også se træarbejde i glasmontrene i forhallen lavet af Henning Lytoft.

Henning er tidligere sløjdlærer og, som han selv formulerer det, én, der bare ikke kan lade være med at arbejde med træ. - Han udstiller brugsgenstande så som lysestager, krukker, skåle og fade, men såmænd også dørstoppere, kageruller og knager. - Det meste er drejet, og alle tingene er helt unikke lige som det stykke træ, de er lavet af. En stor del af tingene er desuden til salg.

Ulla Bloch - marts/april

Ulla_bloch.jpg

I marts og april kan vi nyde synet af Ulla Blochs billeder.

Ulla er uddannet fra Aarhus Kunstakademi i 2003. Ulla bor til dagligt i Risskov. Hun udstiller en del billeder i serien LOLA, som er en pige/kvinde med mod på livet. LOLA er nysgerrig og undrende. Hun er glad og gal, rummer alle de følelser vi alle har. Hun er ude i naturen, sammen med dyr og sære planter. Nysgerrig og søgende efter svar.

Ulla udstiller også billeder af havnen i Aarhus, som hænger på 1. sal.

Læs mere på Ullas hjemmeside.

Simon Aaen - januar/februar

simonaaen.jpg

Simon bor på Djursland og henter inspiration til sine malerier i naturen. Hans billeder gengiver ikke et specifikt ”geografisk” sted, men nærmere den stemning, naturen kan påvirke os med, når vi bevæger os ud i den. Billederne er meget komplekse og med et væld af antydninger og detaljer, man kan gå på opdagelse i. Der ligger en prisliste i Informationen, og postkort med nogle af hans motiver kan købes hos Dorthe i Tidsskriftproces. Læs mere her

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License